Van de diaconie, vrijwilligers gezocht

Warning message

The Webform.com service is due to shut down in 2023. Submissions to this form will soon be disabled. See the Webform.com blog for more information.
What is 9 + 1?

Van de diaconie

Vrijwilligers voor activiteiten met vluchtelingen

Zoals de meesten van u zullen weten worden er al enige weken vluchtelingen opgevangen in Dordrecht. Via de Raad van Kerken en het Diaconaal Platform Dordrecht ontvingen wij de vraag of er vanuit onze kerk gemeenteleden zijn die vrijwillig een activiteit willen begeleiden. De vluchtelingen hebben in het opvangcentrum weinig omhanden en daarom worden er activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een middag naar de speeltuin of een rondje door de stad. Heeft u de mogelijkheid om hier aan bij te dragen? Geef u dan op bij Laurens Vogelaar, via deze link.

Vervoer vluchtelingen

Onder de vluchtelingen in Dordrecht zijn ook christenen. Deze krijgen de mogelijkheid om op zondag een kerkdienst te bezoeken. Voor nu wordt dat vooral ingevuld door de Open Hof Kerk en de Grote Kerk in Dordrecht. Maar mogelijk mogen wij hen binnenkort ook een keer verwelkomen. Als kerk moeten we dan wel zelf voor het vervoer zorgen van het opvangcentrum naar de kerk en weer terug. Vooruitlopend hierop zoeken we dan ook gemeenteleden die zouden willen/kunnen rijden op een zondagochtend. Opgeven hiervoor kan ook via deze link.

Vanuit de diaconie leggen we op dit moment contacten met zowel de Raad van Kerken als ook het Diaconaal Platform Dordrecht omtrent de wijze waarop ook onze kerk een meer gestructureerde en gecoördineerde bijdrage kan gaan leveren. Zodra daar meer over bekend is informeren wij u daar uiteraard graag verder over.

Kerstattenties

In de maand december wordt er vanuit de diaconie ieder jaar een kerstattentie gegeven. Ieder gemeentelid (of echtpaar) van 70+ ontving voorheen van de diaconie een kerstattentie. We hebben onlangs in een vergadering besproken om dit voortaan op een andere manier in te richten. We hebben besloten de doelgroep voor een kerstattentie niet meer specifiek te omschrijven of aan een specifieke leeftijdsgrens te koppelen. De wijkdiaken en wijkhulpen bepalen samen wie er een kerstattentie ontvangt.

Namens de diaconie, Laurens Vogelaar

Wat gebeurt er na het versturen?
Na het versturen van uw gegevens komt u op een bedankpagina terecht.

Ja, ik wil mij aanmelden voor ...

Wat is je naam?
Op welk adres kunnen we je bereiken?
Heb je een vraag of een reactie, dan kun je deze hier opgeven.